شرکت هوش مصنوعی بایدو چین دو مدل هوش مصنوعی جدید معرفی کرد

...

شرکت چینی بایدو، رقیب گوگل در چین، دو مدل جدید هوش مصنوعی معرفی کرده است: Ernie X1، یک مدل استدلالی که به گفته این شرکت عملکردی مشابه DeepSeek R1 دارد اما با نصف هزینه، و Ernie 4.5، یک مدل چندوجهی که طبق ادعای بایدو، در چندین معیار از GPT-4.5 بهتر عمل کرده و تنها ۱٪ از قیمت آن را دارد. بایدو همچنین اعلام کرده که چت‌بات Ernie Bot از ۱ آوریل به‌صورت رایگان در دسترس عموم قرار می‌گیرد. این دو مدل جدید به تدریج در محصولات بایدو، از جمله موتور جستجوی اصلی چین، ادغام خواهند شد.

رقابت در حوزه هوش مصنوعی

در حالی که شرکت‌های سیلیکون ولی با هزینه‌های سنگین مدل‌های هوش مصنوعی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، بایدو و DeepSeek با ارائه مدل‌های ارزان‌تر وارد رقابت شده‌اند. DeepSeek، استارتاپی چینی که توسط صندوق پوشش ریسک High Flyer راه‌اندازی شده، در دسامبر مدل زبانی V3 و در ژانویه مدل استدلالی R1 را منتشر کرد. این مدل‌ها عملکردی برابر یا بهتر از مدل‌های OpenAI دارند، اما طبق تحلیل Bernstein Research، ۲۰ تا ۴۰ برابر ارزان‌ترند.

 

دو مدل هوش مصنوعی جدید شرکت چینی

 

مقایسه هزینه‌ها

در قیمت‌گذاری مدل‌های هوش مصنوعی، معیار اصلی تعداد توکن‌های پردازش‌شده برای ورودی و خروجی است. بایدو اعلام کرده که هزینه ورودی برای Ernie 4.5 حدود ۰.۰۰۴ یوان چین برای هر هزار توکن و هزینه خروجی آن ۰.۰۱۶ یوان است. تبدیل این قیمت‌ها به دلار نشان می‌دهد که Ernie 4.5 در برابر GPT-4.5 از نظر هزینه کاملاً برتری دارد. در مدل‌های استدلالی نیز Ernie X1 ارزان‌ترین گزینه است و قیمت آن کمتر از ۲٪ هزینه OpenAI o1 است.

واکنش‌ها به Ernie 4.5

کاربرانی که این مدل را آزمایش کرده‌اند، از عملکرد آن رضایت دارند. «آلوین فو»، شریک سرمایه‌گذاری در Zero2Launch، در X (توییتر سابق) نوشت: «چندین ساعت با آن کار کردم، عملکردش واقعاً چشمگیر است.»

تأثیر مدل‌های متن‌باز

چین به سمت مدل‌های متن‌باز حرکت کرده و این راهبرد باعث افزایش پذیرش این فناوری شده است. رابین لی، مدیرعامل بایدو، در فوریه اظهار داشت که متن‌باز بودن بهترین مدل‌ها باعث می‌شود کاربران بیشتری به آزمایش و استفاده از آن‌ها ترغیب شوند. بایدو اعلام کرده که مدل‌های Ernie 4.5 از ۳۰ ژوئن متن‌باز خواهند شد، اما درباره مدل X1 نظری نداده است.

 

دو مدل هوش مصنوعی جدید شرکت چینی

 

چین و رقابت جهانی در AI

چین قصد دارد تا ۲۰۳۰ به رهبر جهانی هوش مصنوعی تبدیل شود و شرکت‌های بزرگی مانند علی‌بابا نیز در این مسیر گام برداشته‌اند. علی‌بابا اخیراً مدل متن‌باز QwQ-32B و عامل هوش مصنوعی Manus را معرفی کرده است. تا پیش از این، توجه متخصصان به مدل DeepSeek R2 بود، اما مجموعه جدید Ernie ممکن است معادلات رقابت را تغییر دهد.

منبع خبر: businessinsider

نظرات 0

wave

ارسال نظر

wave
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. ورود | ثبت نام

در آرتیجنس دنبال چی میگردی؟