اگر هوش مصنوعی با اینترنت اشیا ترکیب شود، چه می‌شود؟

...

هوش مصنوعی با ورود به هر حوزه باعث به وجود آمدن تحولات و به عبارتی انقلاب در آن حوزه شده است و توانسته تغییرات بزرگی را از زندگی روزمره مردم گرفته تا حوزه‌های مرتبط با تکنولوژی و علمی و بسیاری حوزه‌های دیگر رقم بزند. هوش مصنوعی توانسته با حضور در حوزه پزشکی به متخصصان در تشخیص و درمان بیماری کمک کند؛ با ورود به حوزه علمی توانسته سرعت انجام تحقیقات و پژوهش‌های علمی را به طور چشمگیری افزایش دهد و حتی با حضور پر رنگ در زندگی روزمره مردم مثل کمک به ایده گرفتن برای انجام کاری خاص، کمک به انجام تکالیف درسی، تولید محتوا، تولید تصویر و ویدئو و بسیاری از حوزه‌های دیگر توانسته جایگاه خود را تثبیت کند. یکی دیگر از حوزه‌های تکنولوژیکی که در دهه اخیر توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده و موفق شده در حوزه های فناوری تأثیرگذار باشد اینترنت اشیا است. اینترنت اشیا که در تعریف کوتاه بر مرتبط کردن اشیا مختلف به یکدیگر از طریق اینترنت تمرکز دارد، اخیراً به شدت با حوزه هوش مصنوعی مقایسه می‌شود و بسیاری از افراد برای ترکیب این حوزه با هوش مصنوعی هیجان زده هستند. در اینجا لازم به ذکر است که هر کدام از این حوزه‌ها موفق به پیشرفت‌های چشمگیری در چند سال اخیر شده‌اند و این پیشرفت‌ها روزبه‌روز بیشتر و به سرعت آن افزوده می‌شود. با انقلاب اخیری که با ورود هوش مصنوعی به حوزه تکنولوژی اتفاق افتاد بسیاری از افراد تصورات خود از ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را به اشتراک گذاشتند و کنجکاو بودند تا بدانند که خروجی ترکیب این حوزه با یکدیگر چه می‌تواند باشد؟ در این مقاله ابتدا سعی می‌شود که این دو حوزه را مختصراً توضیح داده و با یکدیگر مقایسه کنیم، سپس تأثیرات ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را با یکدیگر بررسی کنیم. در ادامه با آرتیجنسهمراه باشید.

ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیا

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی، عبارتی که در 1 الی 2 سال اخیر به شدت در مورد آن میشنویم و هر روز شاهد پیشرفت های چشمگیری در آن هستیم. در تعریف خلاصه باید بگوییم که هوش مصنوعی علمی است که تمرکز اصلی آن بر طراحی ماشین ها و سیستم های هوشمندی است که میتوانند مانند انسان فکر کرده، مانند انسان تصمیم گیری کرده و مانند یک انسان عمل کند. این علم با استفاده از تکنیک هایی مثل یادگیری ماشین، شبکه های عصبی و دیگر ابزار قادر است تا الگوها را تشخیص دهد و تصمیمات هوشمندانه ای را بگیرد. خودروهای خودران، ربات های صنعتی، دستگاه های هوشمند تشخیص پزشکی مثل سیستم های خبره همه و همه نمونه هایی از مواردی هستند که میتواند قدرت علم هوش مصنوعی را در آنها دید. به طور کلی هوش مصوعی سعی دارد تا با هوشمند سازی ماشین ها و سیستم ها بشر را در انجام کارهای سخت و طاقت فرسا و یا تکراری یاری کند.      

اینترنت اشیا چیست؟

همان طور از اسم آن هم پیداست، اینترنت اشیا بر روی ارتباط دادن اشیا به یکدیگر از طریق اینترنت تمرکز دارد. در اینترنت اشیا، اشیایی که می‌خواهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، می‌توانند ماشین‌ها، لازم خانگی، حسگرها و دیگر اشیا باشند که برای ردوبدل کردن داده‌ها و کنترل از راه دور به یکدیگر وصل می‌شوند. به عبارت دیگر اینترنت اشیا شبکه‌ای از اشیا متخلف است که توسط بستر اینترنت و با هدف تبادل اطلاعات و یا ارتباط از راه دور به یکدیگر مرتبط شده‌اند. خانه‌های هوشمندی که در آن اشیا و وسایل مختلف خانه یا یکدیگر در ارتباط هستند و می‌توان آنها را از راه دور کنترل کرد، نمونه‌هایی از اینترنت اشیا در زندگی ماست. خانه‌ای را تصور کنید که می‌توانید از شهری دیگر و یا حتی کشوری دیگر تمام اشیا و وسایل داخل آن از یخچال، لباسشویی و تلویزیون گرفته تا سیستم روشنایی را کنترل کنید. تمام اینها به لطف وجود علم اینترنت اشیا است.

ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیا

نتیجه ترکیب هوش مصنوعی با اینترنت اشیا:

در این قسمت از مقاله و پس از یک آشنایی نسبی با هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و شناخت حوزه های کاربردی آنها، نوبت به آن رسیده تا ترکیب این دو حوزه پر کاربرد، محبوب و پرمخاطب را بررسی کنیم و ببینیم که ترکیب این دو حوزه تکنولوژی چه مشکلاتی را می‌تواند حل کند و چه مزایا و معایبی دارد. در زیر به چند مورد از این موارد اشاره می‌شود:

یادگیری ماشین در اینترنت اشیا:

یکی از زیرشاخه‌های مهم در هوش مصنوعی یادگیری ماشین است. این حوزه از هوش مصنوعی همان طور که از نامش پیداست بر روی یادگیری و آموزش سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی تمرکز دارد. استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین در اینترنت اشیا این امکان را فراهم خواهد کرد تا جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های دریافتی از حسگرها بهتر انجام شود. استفاده از این الگوریتم‌ها باعث می‌شود تا الگوهای پیچیده‌تر به راحتی شناسایی شود و اطلاعات مفید را برای تصمیم گیری بهینه در اختیار سیستم قرار دهد.

بهبود امنیت با استفاده از هوش مصنوعی:

یکی از نقاط ضعف بزرگ اینترنت اشیا پایین بودن امنیت شبکه و آسیب‌پذیر بودن در برابر حملات امنیتی است. این آسیب پذیری امنیتی به دلیل اتصال تعداد زیادی اشیا به یکدیگر می‌باشد. هوش مصنوعی می‌تواند در تشخیص و پیشگیری این دست از حملات امنیتی در شبکه‌های اینترنت اشیا مؤثر باشد؛ لذا حفظ امنیت شبکه و ارتباطات بین اشیا با استفاده از هوش مصنوعی یکی دیگر از مواردی است که در صورت ترکیب هوش مصنوعی با اینترنت اشیا می‌تواند در دسترس باشد.

بهینه‌سازی فرایندها و مدیریت منابع:

ترکیب هوش مصنوعی با اینترنت اشیا به سازمان‌ها کمک می‌کند تا فرایندها موجود در سازمان را بهینه‌تر کنند و منابع را به صورت هوشمندانه مدیریت کنند. از طریق تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده، سازمان‌ها می‌توانند تصمیمات مؤثری در زمینه تخصیص منابع، بهینه‌سازی زمان، و بهبود عملکرد اتخاذ کنند.

ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیا

نتیجه گیری:
هوش مصنوعی و اینترنت اشیا هر دو جز حوزه های تکنولوژی هستند که پتانسیل زیادی برای هوشمند سازی سیستم‌ها و حل بسیاری از مشکل انسان دارند. این پتانسیل با ترکیب این دو حوزه با یکدیگر بسیار بیشتر از قبل خواهد بود. ترکیب این دو حوزه با یکدیگر پنجره جدید را به روی ناشناخته‌ها باز می‌کند. ترکیب این دو حوزه با یکدیگر در کنار مزیت‌های بی‌شماری که دارد می‌تواند منجر به برطرف‌شدن برخی از معایب هر دو طرف شود. با ورود این ترکیب به دنیای تکنولوژی می‌توان انتظار داشت که فرایندها و حوزه های وابسته به این دو بسیار بهینه‌تر و هوشمندتر از قبل عمل کنند. اما باید در نظر داشت برای هوش مصنوعی و اینترنت اشیا این ترکیب هنوز ابتدای راه است و این حوزه هنوز راه دور و درازی در پیش دارد. ولی مثل همیشه چشم انداز آینده تکنولوژی روشن است. حوزه هایی که از ترکیب این دو حوزه میتواند متاثر شوند، عبارتند از ماشین های خودران، سیستم های تشخیص پزشکی، خانه های هوشمند و بسیاری از حوزه های دیگر

نظرات 0

wave

ارسال نظر

wave
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. ورود | ثبت نام

در آرتیجنس دنبال چی میگردی؟