مطالعهای جدیدی نشان داده است که خوانندگان غیرمتخصص در حوزه شعر، اشعار تولیدشده توسط هوش مصنوعی را به اشعار نوشتهشده توسط انسان ترجیح میدهند. در این تحقیق که توسط محققان دانشگاه پیتسبورگ انجام شده، اشعار ۱۰ شاعر معروف انگلیسیزبان و نمونههایی از اشعار مشابه تولیدشده توسط ChatGPT 3.5 به شرکتکنندگان ارائه شد. این اشعار شامل آثار جفری چاسر، ویلیام شکسپیر، ساموئل باتلر، لرد بایرون، والت ویتمن، امیلی دیکنسون، تی.اس. الیوت، آلن گینزبرگ، سیلویا پلات و دوروتیا لاسکی بود. نتایج نشان داد که احتمال قضاوت یک شعر انسانی بهعنوان اثری انسانی، حدود ۷۵ درصد از احتمال قضاوت شعر هوش مصنوعی بهعنوان اثری انسانی کمتر بود.
برخلاف تحقیقات پیشین، شرکتکنندگان همچنین اشعار تولیدشده توسط هوش مصنوعی را از نظر کیفیت کلی بالاتر از اشعار انسانی ارزیابی کردند. پژوهشگران بر این باورند که اشعار هوش مصنوعی به دلیل سادگی و قابلفهم بودن بیشتر برای خوانندگان غیرمتخصص جذابتر است. به گفته آنان، پیچیدگی و ابهام موجود در اشعار انسانی بخشی از جذابیت آنهاست که نیازمند تحلیل و مطالعه عمیق است، اما اشعار هوش مصنوعی به دلیل نداشتن چنین پیچیدگیهایی، بهتر میتوانند تصویر، حالت، احساس یا موضوعی را به خوانندگان انتقال دهند.
جوئل تیلور، شاعر برنده جایزه تی.اس. الیوت، در واکنش به نتایج این تحقیق اظهار داشت: «در حالی که هوش مصنوعی میتواند اشعاری تقریباً بینقص ایجاد کند، انسانیت جوهره اصلی شعر است. شعر چیزی فراتر از الگوریتم است؛ شعر معنا، همدلی، آشکارسازی، شور و حیرت است.» او همچنین اشاره کرد که الگوریتمها از آثار نویسندگان قدیمی و اغلب سفیدپوست و مرد ایجاد شدهاند، بنابراین هوش مصنوعی تصویری سنتی و محدود از شعر ارائه میدهد. محققان در پایان پیشنهاد کردند که با توجه به دشواری تشخیص متون تولیدشده توسط ماشین و اعتماد مخاطبان به هوش مصنوعی در تولید آثار، ممکن است برای دولتها مفید باشد تا در زمینه شفافیت تولید محتوا توسط هوش مصنوعی، مقرراتی وضع کنند.
منبع خبر: theguardian
پاسخ :