بر اساس گزارشی از شرکت امنیت سایبری Deep Instinct، تیمهای امنیت سایبری در حال اصلاح استراتژیهای خود هستند تا همگام با تهدیدهای نوظهور مبتنی بر هوش مصنوعی حرکت کنند. 500 کارشناس ارشد امنیت سایبری از شرکت های مختلف مستقر در ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفت. گزارش مربوط به این تحقیق نشان داد که 75 درصد شرکت ها استراتژی امنیت سایبری خود را در 12 ماه گذشته برای مبارزه با تهدیدات سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی تغییر داده اند.
تقریباً 97% از متخصصان امنیتی مورد بررسی ابراز نگرانی کردند که سازمان آنها در مقابل تهدیدات سایبری هوش مصنوعی ناامن است. 61 درصد دیگر اعتراف کردند که در 12 ماه گذشته شاهد افزایش کلاهبرداری ها از طریق دیپ فیک بوده اند. 75% از پاسخ دهندگان هم گفتند که دیپ فیک هایی را دیده اند که سعی در جعل هویت یک مدیر عامل یا مدیر اجرایی داشته اند. علیرغم نگرانیهای فزاینده در مورد تهدیدات هوش مصنوعی، Deep Instinct به این نتیجه رسید که 41 درصد از کسبوکارها برای محافظت از سازمانهای خود هنوز به راهحلهای سنتی مثل (EDR) متکی هستند.EDR ها سیستم هایی برای شناسایی تهدیدات سایبری بالقوه در سمت کاربر هستند.این گزارش استفاده از EDR برای مبارزه با تهدیدات هوش مصنوعی را به استفاده از شلنگ باغ برای خاموش کردن یک آتش سوزی بزرگ تشبیه کرد. حدود 31 درصد از پاسخ دهندگان گفتند که قصد دارند سرمایه گذاری های EDR خود را برای مبارزه با هوش مصنوعی افزایش دهند.
به غیر از EDR، 42 درصد از متخصصان امنیت سایبری مورد بررسی گفتند که سازمان آنها از فناوری های پیشگیرانه برای مبارزه با حملات هوش مصنوعی، از جمله پلت فرم های پیشگیری و پیش بینی، استفاده می کند. نزدیک به 45% از پاسخ دهندگان اعتراف کردند که فکر می کنند کارفرمایان آنها سرمایه گذاری های امنیت سایبری خود را هدر می دهند چرا که این راهکارها در مقابل هوش مصنوعی ناکارآمد است. دیگر نگرانیهای عمدهای که متخصصان امنیتی بر آن تاکید کردند عبارتند از فقدان تجربه در مورد هوش مصنوعی، زیرساختها و سیستمهای قدیمی و همچنین ارزیابیهای ضعیف ریسک. لین بس، مدیرعامل Deep Instinct گفت: حملات سایبری تولید شده توسط هوش مصنوعی به طور تصاعدی در حال افزایش است و سازمان ها دیگر نمی توانند با تکیه بر ابزارهای امنیتی سایبری قدیمی امنیت خود را تامین کنند.
پاسخ :