
دانشمندان نستله در یک حرکت تحقیقاتی از هوش مصنوعی برای ترسیم ساختار ژنومی قهوه عربیکا استفاده کردند تا بتوانند ویژگیهای ژنتیکی موجود در آن را کشف کنند. این کشف میتواند به مقاوم کردن این گیاه در برابر بیماری و خشکسالی مورد استفاده قرار بگیرد. بیش از 120 گونه قهوه در دنیا وجود دارد، اما به گفته نستله، 60 درصد از تولید قهوه در جهان از گیاه عربیکا حاصل می شود. بنابراین عربیکا نسبت به انواع دیگر قهوه ها بیشتر مستعد افزایش دما و بیماری است. نستله می خواهد گونه های جدید عربیکا را پرورش دهد که در برابر بیماری و خشکسالی مقاوم تر هستند. ابتکار این شرکت راه حلی است برای بحران های آب و هوایی برای پرورش قهوه که خشکسالی های شدید و کاهش زمین های قابل کشت برای کشت قهوه را پیش بینی می کند. برای اطمینان از ایمنی برجسته ترین نوع قهوه جهان، دانشمندان نستله با موسسات تحقیقاتی در سراسر جهان برای ایجاد یک پایگاه داده ژنومی در مورد طرح ژنتیکی گیاهان قهوه مدرن همکاری کردند. آنها از ابزارهای هوش مصنوعی و فناوریهای توالییابی برای ترسیم منشأ ژنتیکی گیاه عربیکا استفاده کردند تا صفات مربوط به این قهوه را کشف کنند تا بتوانند انواع مقاوم این محصول در برابر خشکسالی و بیماری را تولید کنند. دانشمندان کشف کردند که گیاه قهوه عربیکا در حدود 350000 تا 610000 سال پیش به عنوان ترکیبی بین اجداد گونه های coffea canephora و coffea eugenioides به وجود آمده است. آنها همچنین یک ویژگی ژنومی را کشف کردند که میتواند گیاه را در برابر بیماری همیلیا واستاتریکس یا بیماری رنگ برگ قهوه که گیاهان را از بین می برد، مقاوم کند. این بیماری در اواسط دهه 2010 باعث مشکلات تولید در مزارع قهوه در آمریکای لاتین شد. ژنومهایی که دانشمندان شناسایی کردند مانند ویژگیهای مقاومت در برابر بیماریها میتوانند برای تولید انواع جدید قهوه عربیکا از طریق پرورش هدفمند استفاده شوند.
نستله در حال حاضر با کشاورزان کار میکند تا از دادههای ژنومی برای ایجاد انواع بهبود یافته عربیکا استفاده کند و تنها در سال 2022 بیش از شش میلیون گیاهچه در بین کشاورزان برای پیاده سازی این پروژه توزیع شده است.Jeroen Dijkman ، رئیس مؤسسه علوم کشاورزی نستله گفت: به عبارت ساده، این پیشرفت جدید ما مانند یک نقشه با کیفیت بالا از یک شهر بزرگ است. این به ما کمک میکند تا نشانگرهای ژنتیکی کلیدی را در ژنوم قهوه عربیکا شناسایی کنیم که میتواند به دانشمندان گیاهی ما و سایر کارشناسان کمک کند تا انواع قهوه عربیکا جدید و بهبود یافته را شناسایی، انتخاب و پرورش دهند. این تحقیق با همکاری مؤسسه ملی توسعه پایدار فرانسه انجام شد. مؤسسات آکادمیک از ایالات متحده، برزیل، سنگاپور، اوگاندا و فنلاند نیز شرکت کردند.
پاسخ :