هوش مصنوعی حیوانات مرده در موزه را زنده میکند

...

در یک پروژه جدید هوش مصنوعی در موزه جانورشناسی دانشگاه کمبریج، اجساد حیوانات مرده و اسکلت‌های آن‌ها به شیوه‌ای نوین زنده شده‌اند تا داستان‌های خود و تجربیاتشان از زندگی را با بازدیدکنندگان به اشتراک بگذارند. بیش از دوازده نمونه، از سوسک آمریکایی و بقایای دودو تا یک پاندا قرمز و اسکلت نهنگ باله‌دار، به این پروژه پیوسته‌اند. این نمونه‌ها از طریق تلفن همراه بازدیدکنندگان و به کمک هوش مصنوعی قادر به مکالمه هستند و اطلاعاتی در مورد زمان زندگی خود و چالش‌هایی که با آن‌ها مواجه بودند را ارائه می‌دهند. هدف از این فناوری، جلب توجه بیشتر مردم به بحران تنوع زیستی است. جک اشبی، معاون مدیر موزه، می‌گوید: «موزه‌ها به روش‌های مختلف از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، اما فکر می‌کنیم این اولین کاربرد از هوش مصنوعی است که از زبان حیوانات صحبت می‌کند.» او اضافه می‌کند که این پروژه به دنبال تغییر دیدگاه عمومی نسبت به حیوانات از طریق دادن صدایی به آن‌هاست. 

 

هوش مصنوعی در موزه حیوانات

 

در این پروژه، اطلاعاتی دقیق در مورد زیستگاه طبیعی هر نمونه و نحوه ورود آن‌ها به موزه به هوش مصنوعی داده شده است. این هوش مصنوعی قادر است لحن و زبان خود را متناسب با سن مخاطبان تغییر دهد و می‌تواند به بیش از 20 زبان از جمله اسپانیایی و ژاپنی صحبت کند. به عنوان مثال، پلاتیپوس با لهجه استرالیایی صحبت می‌کند و پاندا قرمز لحنی هیمالیایی دارد. هدف این است که بازدیدکنندگان از طریق این مکالمات زنده، اطلاعات بیشتری نسبت به برچسب‌های و اطلاعات نوشتاری موجود در موزه کسب کنند.

 

هوش مصنوعی در موزه حیوانات

 

همچنین مکالمات بازدیدکنندگان با این نمونه‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد تا تصویر بهتری از نوع اطلاعاتی که مردم درباره این نمونه‌ها می‌خواهند، به دست آید. برای مثال، بازدیدکنندگان می‌توانند از نهنگ باله‌دار بپرسند که "زندگی در اقیانوس باز چگونه بود؟" یا هر سوال دیگری که به ذهنشان می‌رسد. یکی از نکات جالب در این پروژه، پاسخ‌های متفکرانه‌ای است که هوش مصنوعی ارائه می‌دهد. برای مثال، دودو در پاسخ به این که آیا انسان‌ها باید تلاش کنند این گونه را از طریق شبیه‌سازی بازگردانند، بیان می‌کند که بازگشت دودو تنها به DNA آن وابسته نیست، بلکه به اکوسیستم حساس جزیره موریس نیز نیاز دارد.  این پروژه به دنبال ایجاد ارتباطی عمیق‌تر بین انسان‌ها و دنیای طبیعی است و امید می‌رود که بتواند نگرش‌های مردم نسبت به بحران‌های زیست‌محیطی را تغییر دهد.

منبع خبر:theguardian

نظرات 0

wave

ارسال نظر

wave
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. ورود | ثبت نام

در آرتیجنس دنبال چی میگردی؟