هوش مصنوعی متا نگرانی هایی در مورد حریم خصوصی ایجاد کرد

...

فیسبوک، شبکه اجتماعی متعلق به شرکت متا، در حال آزمایش قابلیتی جدید است که از کاربران می‌خواهد اجازه دهند تصاویر موجود در گالری گوشی‌شان را به فضای ابری آپلود کند. هدف این است که با کمک هوش مصنوعی (AI)، پیشنهادهایی مانند کلاژ، داستان‌های روزانه و خلاصه‌سازی‌ها ایجاد کند، حتی اگر آن تصاویر مستقیماً در فیسبوک منتشر نشده باشند. کاربران هنگام ساخت یک Story جدید، با پیامی مواجه می‌شوند که از آن‌ها می‌خواهد با فعال‌سازی «پردازش ابری»، اجازه دهند رسانه‌های موجود در گالری گوشی‌شان با توجه به اطلاعاتی مانند زمان، مکان یا موضوع عکس‌ها به طور مداوم به سرورهای ابری متا منتقل شوند. متا تأکید می‌کند که فقط خود کاربران این پیشنهادها را خواهند دید، این اطلاعات برای تبلیغات استفاده نمی‌شوند و تنها به منظور بررسی امنیت و صحت محتوا پردازش می‌گردند.

 

مشکل حریم خصوصی در هوش مصنوعی متا

 

با این حال، کارشناسان حریم خصوصی ابراز نگرانی کرده‌اند. اگرچه این قابلیت اختیاری (opt-in) است و در حال حاضر فقط در ایالات متحده و کانادا در دسترس است، اما مشخص نیست اطلاعات بارگذاری‌شده چه مدت نگهداری می‌شوند یا دقیقاً چه کسانی به آن‌ها دسترسی دارند. با توجه به اینکه پردازش در فضای ابری صورت می‌گیرد، خطراتی از جمله شناسایی چهره یا استخراج اطلاعات پنهانی مثل موقعیت مکانی وجود دارد. متا ادعا می‌کند از این داده‌ها برای تبلیغات استفاده نمی‌شود، اما این احتمال وجود دارد که تصاویر کاربران برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی یا ساخت پروفایل‌های رفتاری به کار گرفته شوند. یعنی عملاً کاربران آلبوم‌های شخصی‌شان را در اختیار الگوریتم‌هایی قرار می‌دهند که عادات، ترجیحات و الگوهای رفتاری‌شان را می‌آموزند. 

در ماه گذشته، متا پس از دریافت تأییدیه از کمیسیون حفاظت از داده‌های ایرلند، آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود را با استفاده از داده‌های عمومی کاربران بزرگسال اتحادیه اروپا آغاز کرد. همچنین، در برزیل استفاده از ابزارهای مولد هوش مصنوعی متوقف شد، زیرا دولت نگرانی‌هایی درباره حفظ حریم خصوصی مطرح کرده بود.متا ابزارهای هوش مصنوعی را به سایر محصولاتش مثل واتساپ نیز افزوده و اخیراً قابلیتی معرفی کرده که پیام‌های خوانده‌نشده را به کمک AI و با روش «پردازش خصوصی» خلاصه می‌کند.

 

مشکل حریم خصوصی در هوش مصنوعی متا

 

در کنار این تغییرات، نگرانی‌های بیشتری نیز در سطح جهانی وجود دارد. به‌تازگی، یکی از نهادهای نظارتی آلمان از اپل و گوگل خواسته برنامه‌های شرکت DeepSeek را به دلیل انتقال غیرقانونی داده‌های کاربران به چین حذف کنند. این شرکت، حجم وسیعی از اطلاعات شخصی کاربران را از جمله پیام‌ها، فایل‌ها، مکان و اطلاعات دستگاه جمع‌آوری کرده و روی سرورهای واقع در چین ذخیره می‌کند؛ امری که با مقررات حفاظت از داده‌های اتحادیه اروپا (GDPR) مغایرت دارد. هم‌زمان، گزارش‌هایی منتشر شده که DeepSeek اطلاعات کاربران را با دولت چین و نهادهای نظامی و اطلاعاتی آن به اشتراک می‌گذارد. 

همچنین، شرکت OpenAI نیز قراردادی به ارزش 200 میلیون دلار با وزارت دفاع ایالات متحده منعقد کرده تا از توانایی‌های هوش مصنوعی برای کاربردهای نظامی، امنیت سایبری و بهینه‌سازی خدمات بهره‌برداری کند.این روندها نشان می‌دهند که شرکت‌های فناوری در رقابت برای ادغام هوش مصنوعی در محصولاتشان، گاهی حریم خصوصی کاربران را فدای قابلیت‌های جدید می‌کنند. در نتیجه، اهمیت تنظیمات حریم خصوصی، شفاف‌سازی شرایط رضایت کاربران و محدودسازی جمع‌آوری داده‌ها بیش از گذشته احساس می‌شود.

منبع خبر: thehackernews

نظرات 0

wave

ارسال نظر

wave
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. ورود | ثبت نام

در آرتیجنس دنبال چی میگردی؟