ناسا برای تجزیه و تحلیل نمونه‌های مریخ، دست به دامن هوش مصنوعی شد

...

ناسا یک الگوریتم یادگیری ماشینی پیشرفته‌ را برای تحلیل سریع نمونه‌های جمع‌آوری‌شده توسط مریخ‌نوردها در سطح مریخ توسعه داده است. این الگوریتم هوش مصنوعی که بیش از یک دهه برای آموزش آن زمان صرف شده، به شناسایی مواد آلی موجود در نمونه‌ها کمک خواهد کرد. با استفاده از این الگوریتم، فرایند شناسایی و تجزیه و تحلیل خودکار شده و داده‌های مربوط به آن به زمین ارسال می‌شوند، که به مریخ‌نورد اجازه می‌دهد تمرکز بیشتری بر روی جمع‌آوری نمونه‌ها داشته باشد و الگوهایی که ممکن است برای انسان‌ها نامشخص باشد را شناسایی کند.

 

الگوریتم یادگیری ماشین ناسا

 

به گفته ویکتوریا دا پویان، دانشمند داده‌های ناسا، این الگوریتم یادگیری ماشین با بهینه‌سازی تحلیل داده‌ها، زمان بیشتری را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد تا داده‌ها را تفسیر کنند و سریع‌تر به نتایج واکنش نشان دهند. این بهبود در سرعت تحلیل، امکان برنامه‌ریزی سریع‌تر و دقیق‌تر مراحل بعدی مأموریت را فراهم می‌کند. الگوریتم مذکور برای شناسایی موادی که ممکن است در مریخ یافت شوند، آموزش دیده و توانایی تشخیص آنها را دارد. داده‌های به‌دست‌آمده از ابزار (MOMA) که بر روی مریخ نورد برای جمع آوری نمونه تعبیه شده است، توسط این سیستم هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل می‌شود تا پیش‌بینی‌هایی از ترکیب شیمیایی نمونه‌ها ارائه دهد. این الگوریتم برای اولین بار در یک مأموریت مریخی که توسط آژانس فضایی اروپا هدایت می‌شود و پرتاب آن قرار نیست زودتر از سال ۲۰۲۸ اتفاق بیفتد، روی مریخ‌نورد «رزالین فرانکلین» مستقر خواهد شد تا بتواند در این مأموریت کاملاً به صورت خودکار به جمع آوری و تجزیه و تحلیل مواد موجود در این سیاره بپردازد. اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط ابزار MOMA قبل از ارسال به زمین برای تحلیل بیشتر، توسط این الگوریتم تحلیل خواهد شد.

 

به گفته شان لی، دانشمند طیف‌سنجی جرمی در مرکز فضایی گادرد ناسا، این الگوریتم می‌تواند به سرعت داده‌ها را فیلتر کند و داده‌هایی که احتمالاً جالب یا مهم هستند را شناسایی کند. این توانایی، به دانشمندان کمک می‌کند تا توجه خود را بر روی اطلاعات کلیدی متمرکز کنند. الگوریتم مذکور بخشی از تجهیزات مریخ‌نورد است که هدف آن جمع‌آوری اطلاعات برای تعیین این است که آیا حیات تابه‌حال در مریخ وجود داشته است یا خیر. این مریخ‌نورد قادر خواهد بود تا در سطح مریخ تا عمق ۲ متر حفاری کند که این بیشترین عمق حفاری شده توسط دانشمندان در مریخ خواهد بود. به گفته لی، مواد آلی موجود در سطح مریخ به دلیل تابش‌های سطحی و پرتوهای کیهانی احتمال نابودی دارند، اما عمق ۲ متری باید برای محافظت بیشتر از مواد آلی مکان مناسبی باشد. ابزار MOMA می‌تواند مواد آلی باستانی حفظ‌شده در زیرلایه‌های مریخ را شناسایی کند، که این یک گام مهم در جستجوی حیات گذشته خواهد بود.

منبع خبر: AI Business
 

نظرات 0

wave

ارسال نظر

wave
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. ورود | ثبت نام

در آرتیجنس دنبال چی میگردی؟