یکی دیگر از سیستمهای هوشمند مبتنی بر سیستمهای خبره در دنیای هوش مصنوعی، سیستم پیش بینی نوع سرطان ریه یا PXDES است. همان طور که قبلاً در مقاله سیستمهای خبره چیست اشاره شد که سیستمهای خبره به سیستمهای اطلاق میشود که با در اختیار داشتن اطلاعات و دانش تخصصی میتوانند مانند یک انسان متخصص در امور تخصصی به کار گرفته شود. یکی از این سیستمهای خبره، سیستم PXDES میباشد که به عنوان یک سیستم متخصص در پیش بینی شدت و نوع سرطان مورد استفاده قرار میگیرد. با گذشت زمان هر روز استفاده از سیستمهای خبره در زمینههای تخصصی و به خصوص در پزشکی شدت میگیرد و انجام امور تخصصی رفتهرفته بیشتر به دست سیستمهای هوشمند سپرده میشود. در برخی موارد این سیستمهای خبره قادر هستند به خودی خود و بدون کمک گرفتن از نیروی انسانی کار خود را به بهترین نحو انجام دهند. این گستردگی استفاده و هوشمندی سیستمهای خبره میزان اهمیت آنها در زندگی ما را نشان میدهد و توجهات بیشتری را به این حوزه جلب میکند. در این مقاله میخواهیم بیشتر با سیستم PXDES و عملکرد و ویژگیهای آن بحث کنیم. اگر شما هم علاقهمند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این سیستم خبره هستید در ادامه این مقاله با آرتیجنسهمراه باشید.
سیستم PXDES چیست و چگونه کار میکند؟
سیستم PXDES یک نوع از سیستمهای خبره، متشکل از دانش پزشکی و هوش مصنوعی است که با استفاده از دادههای بالینی مربوط به بیمار مثل تصاویر CT Scan و اطلاعات خاص پزشکی در رابطه با بیماری، قدرت پیش بینی شدت و نوع سرطان ریه را دارد. این نوع از سیستمهای خبره با در اختیار داشتن اطلاعات تخصصی در رابطه با سرطان ریه و دریافت دادههای بالینی مربوط به بیمار قادر است سرطان ریه را پیش بینی کند. چگونگی کارکرد این سیستم خبره در زیر آورده شده است:
پایگاه داده: قبل از هر چیزی اطلاعات تخصصی مربوط به سرطان ریه به پایگاه داده سیستم PXDES داده میشود. این داده توسط تیمهایی متشکل از افراد متخصص در زمینه موردنظر جمعآوری شده و به پایگاه داده اضافه میشود.
دادههای ورودی و پردازش آنها: دادههای مربوط به بیمار که میتواند شامل تصاویر سی تی اسکن از ریههای بیمار و یا اطلاعات پزشکی مربوط به بیمار و یا هر چیزی که بتواند شرایط بالینی بیمار را به بهترین نحو شرح دهد به عنوان ورودی به سیستم داده میشود.
استنتاج و تصمیم گیری: سیستمهای خبره دارای یک موتور استنتاج برای تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری هستند. این بخش یکی از مهمترین بخشهای سیستمهای خبره به حساب میآید. در این قسمت سیستم با استفاده از دانش تخصصی و تکنیکهای هوش مصنوعی و دادههای ورودی از وضعیت بیمار میتواند در مورد بیماری تصمیم گیری کند.
پیش بینی سرطان: با دریافت دادههای مربوط به وضعیت بالینی بیمار سیستم قادر خواهد بود با استفاده از دانش تخصصی خود و توانایی استنتاج قدرت گرفته از تکنیکهای هوش مصنوعی شدت و نوع سرطان ریه را در بیمار تشخیص دهد.
توصیه و تشخیص نهایی: در این مرحله سیستم پس از تشخیص میتواند توصیههای پزشکی لازم را به بیمار ارائه دهد.
ارزیابی و بهبود مدل: سیستم PXDES مدام باید ارزیابی شود و ایرادات و خطاهای آن برطرف شود. برای افزایش دقت و برطرف کردن ایرادات احتمالی انجام این ارزیابیها الزامی است.
مزیتهای سیستم PXDES:
هوشمند سازی تشخیص بیماری در عرصه پزشکی توانسته است در امر درمان بیماری به متخصصان کمک شایانی بکند. امروزه سیستمهای تشخیص بیماری مثل PXDES میتوانند حتی دقیقتر از یک نیروی متخصص انسانی، سرطان ریه را تشخیص دهند. مزیتهای سیستمهای خبرهای مثل PXDES به این مورد ختم نمیشود. در این قسمت از مقاله سیستم پیش بینی نوع سرطان ریه یا PXDES چیست، میخواهیم شما را با مزیتهای استفاده از سیستم خبره PXDES آشنا کنیم:
دقت بالا:سیستمهای PXDES به خاطر استفاده از الگوریتمها و تکنیکهای هوش مصنوعی میتوانند در تشخیص الگوها و تجزیه و تحلیل دادهها بسیار قدرتمند عمل کنند و در تشخیص دقت بسیار بالایی داشته باشند.
صرفه جویی در هزینه و زمان: با به کارگیری سیستمهای خبره مثل PXDES در تشخیص بیماریهایی مثل سرطان ریه هزینههایی که برای تشخیص این بیماری هم متوجه نیروهای متخصص و هم متوجه بیمار میشد به شدت کاهش میابد. از طرفی در زمان صرف شده برای تشخیص بیماری توسط نیروی متخصص صرفه جویی میشود.
پیش بینی بیماری: با به کارگیری این سیستم خبره PXDES شما قادر خواهید بود روند تغییرات و پیشرفت بیماری در بدن بیمار را مانیتور کنید و تحت نظر داشته باشد و با توجه به تغییرات تدابیر درمانی را در نظر بگیرید.
کمک به تحقیقات پزشکی: سیستمهای خبره در زمینه تشخیص بیماری به خاطر سروکار داشتن با انبوه اطلاعات و دادههای تخصصی میتواند در پیشبرد اهداف علمی و پزشکی هم بسیار مفید باشند و اطلاعات مفید و جدید را در اختیار متخصصین قرار دهد.
قدرت تصمیم گیری: سیستم خبره PXDES به لطف بهرهمندی از الگوریتمهای و تکنیکهای پیشرفته هوش مصنوعی و موتور استنتاج میتواند به خودی خود و با توجه به شرایط بیمار تصمیم گیری کند و یا حداقل در تصمیم گیری در رابطه با درمان به متخصصان کمک کند.
نتیجه گیری:
علم پزشکی یکی از حوزههایی است که در استفاده از سیستمهای هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی پیشگام بوده و به صورت گسترده از مدلهای هوشمند در تشخیص و درمان بیماری استفاده میکند. با پیشرفت علوم مربوط به هوش مصنوعی و الگوریتمها و تکنیک های آن از یک طرف و پیشرفت در علوم مرتبط با پزشکی از طرف دیگر باعث بهوجودآمدن مدلها و سیستمهای هوشمندی شده که استفاده از این سیستمهای هوشمند کار را برای متخصصان در تشخیص و درمان بیماری بسیار آسان کرده است. از طرفی استفاده از سیستمهای خبره مبتنی بر هوش مصنوعی باعث صرفه جویی در زمان و هزینههای صرف شده در زمینه درمان شده است. امروزه شاهد به روی کار آمدن سیستمهای خبره هوش مصنوعی هستیم که به تنهایی و بدون کمک گرفتن از نیروی انسانی متخصص قادر است بیماری را تشخیص داده و پیشنهاداتی برای درمان به بیمار ارائه کند و یا حتی میتواند در زمینه درمان یک بیماری به پزشک مربوطه در تصمیم گیری کمک کند. در این مقاله یکی از این سیستمهای خبره که در زمینه تشخیص سرطان مربوط به ریه کاربرد داشت صحبت کردیم و چگونگی کارکرد این سیستم خبره را بررسی کردیم.
پاسخ :