
مایکروسافت خبرهای خوبی برای کسانی که آرزوی مدیریت دارند، اعلام کرده است: در آینده، همه ما رئیس خواهیم شد – اما رئیس کارکنان هوش مصنوعی. این شرکت پیشبینی میکند که کسبوکارهای جدیدی به نام «شرکتهای پیشرو» (frontier firms) شکل میگیرند، جایی که انسانها به جای انجام کارهای روزمره، تیمی از عوامل خودکار هوش مصنوعی را هدایت خواهند کرد. به گفته جرد اسپاتارو، مدیر اجرایی مایکروسافت، هر کارمند باید مانند مدیرعامل یک استارتاپ مبتنی بر هوش مصنوعی فکر کند و با ساخت، مدیریت و هدایت این عوامل، بهرهوری خود را افزایش دهد.
مایکروسافت که از حامیان اصلی OpenAI و توسعهدهنده ChatGPT است، معتقد است طی پنج سال آینده همه سازمانها در مسیر تبدیل شدن به شرکتهای پیشرو خواهند بود. این شرکتها مبتنی بر «هوش درخواستی» فعالیت خواهند کرد؛ به این معنی که با کمک عوامل هوش مصنوعی، پاسخهای سریع به مسائل مختلف مانند جمعآوری دادههای فروش یا پیشبینیهای مالی خواهند گرفت. بر اساس گزارش سالانه «شاخص روند کاری» مایکروسافت، این شرکتها با سرعت بالایی رشد خواهند کرد، چابک عمل میکنند و سریعتر ارزش ایجاد میکنند. روند شکلگیری این تحول در سه مرحله خواهد بود: ابتدا هر کارمند یک دستیار هوش مصنوعی خواهد داشت؛ سپس عوامل هوشمند به عنوان همکاران دیجیتال وظایفی مشخص را بر عهده خواهند گرفت؛ و در نهایت، انسانها تنها مسیر کلی را تعیین کرده و عوامل به طور مستقل فرآیندهای کاری را پیش خواهند برد و مدیران فقط در صورت نیاز نظارت خواهند کرد.
مایکروسافت میگوید همانطور که توسعه نرمافزار با ابزارهای کمکی تکامل یافت، کار دانشبنیان نیز به کمک عوامل هوش مصنوعی متحول میشود. به عنوان مثال در زنجیره تأمین، عوامل هوش مصنوعی میتوانند لجستیک را از ابتدا تا انتها مدیریت کنند و انسانها بیشتر بر هدایت کلی و ارتباط با تأمینکنندگان متمرکز شوند. مایکروسافت با عرضه ابزارهایی مانند Copilot Studio، که امکان ساخت باتهای خودکار را فراهم میکند، تلاش کرده است هوش مصنوعی را در محیطهای کاری گسترش دهد. برخی شرکتهای مشهوری مثل مککنزی از این ابزارها برای انجام وظایفی مثل زمانبندی جلسات استفاده میکنند.
با وجود مزایایی مثل حذف کارهای تکراری و افزایش بهرهوری، کارشناسان هشدار دادهاند که استفاده گسترده از عوامل هوش مصنوعی میتواند به از دست رفتن شغلهای زیادی منجر شود. طبق گزارش دولت بریتانیا، ممکن است بسیاری از افراد شغلهای فعلی خود را از دست بدهند. صندوق بینالمللی پول نیز تخمین زده که ۶۰٪ شغلها در اقتصادهای پیشرفته در معرض خطر تأثیرگذاری هوش مصنوعی قرار دارند. با این حال، مؤسسه تونی بلر پیشبینی کرده که اگرچه حدود ۳ میلیون شغل در بخش خصوصی بریتانیا میتواند تحت تأثیر قرار گیرد، اما در نهایت با ایجاد مشاغل جدید، خالص کاهش شغلها در حد چند صد هزار خواهد بود. در پایان، کارشناسانی مانند دکتر اندرو روگویسکی هشدار میدهند که جایگزینی انسان با هوش مصنوعی، علاوه بر آسیبهای اجتماعی-اقتصادی، میتواند باعث از دست رفتن دانش و روابط ارزشمند درون شرکتها شود که نقش مهمی در نوآوری و پایداری کسبوکارها دارند.
منبع خبر: theguardian
پاسخ :