بهبود عملکرد ربات‌های شهری با استفاده از یادگیری تقویتی

...

محققان زوریخ در سوئیس از یک سیستم ناوبری مستقل رونمایی کرده‌اند که به طور قابل توجهی سرعت و قدرت مانور روبات‌های چرخ دار را در محیط‌های شهری افزایش می‌دهد. محققان یک سیستم کنترلی با استفاده از روش یادگیری تقویتی در هوش مصنوعی طراحی کردند که برای ربات‌های چرخ‌دار طراحی شده است و به ربات‌ها این امکان را می‌دهد که به راحتی بین حالت‌های حرکتی خود برای حرکت در محیط‌های ناهموار و چالش برانگیز مانند پله‌ها تغییر شکل دهند. نمونه اولیه ربات ساخته شده با این سیستم کنترلی موفق شد به طور مستقل بیش از 6 مایل را در محیط‌های شهری در زوریخ سوئیس و سویا اسپانیا با حداقل مداخله انسانی پیمایش کند. محققان پیشنهاد می‌کنند که این سیستم می‌تواند تحویل رباتیک و تدارکات را در محیط‌های شهری بهبود بخشد.  
روبات‌های چرخ‌دار در محیط‌های شهری به دلیل الزامات ناوبری پیچیده و موانعی مانند زمین‌های ناهموار و ترافیک شلوغ و عابر پیاده با چالش‌هایی مواجه هستند که می‌تواند سرعت آن‌ها را کاهش داده و اثربخشی آنها را کاهش دهد. محققان استدلال می‌کنند که استفاده از ربات‌های چرخ‌دار هیبریدی در محیط‌های شهری امکان‌پذیر هستند. کار این نوع ربات‌ها با اسکن محیط شهری با اسکنر لیزری برای ساختن نقشه‌های دقیق آغاز می‌شود. سپس اطلاعات پردازش شده و به یک نمودار ناوبری تبدیل می‌شود. سپس نمودار به ربات داده می‌شود و یک چارچوب یادگیری تقویتی به آن آموزش می‌دهد که چگونه با زمین و موانع مختلف با سرعت بالا سازگار شود. 

سیستم کنترلی ربات های چرخدار

محققان این ربات‌ها را در راه پله‌های بتنی و محیط‌های خرید سرپوشیده و مسیرهای پر پیچ و خم با انواع موانع مورد آزمایش قرار دادند. ربات‌ها توانستند مسیرهای مسدود شده را تشخیص دهند و مسیرهای بهینه جدید به مقصد خود را در زمان واقعی تعیین کنند. همچنین به طور فعال انسان‌ها اطراف خود را هم شناسایی می‌کنند تا از برخورد احتمالی با آنها جلوگیری کنند. محققان گفتند اگرچه چالش‌هایی مانند بهبود قابلیت‌های ادراک یا کاهش نیروی انسانی در ایجاد نقشه‌های بهینه وجود دارد، تحقیقات ما راه را برای پیشرفت‌های آینده در زمینه ربات‌های چرخ‌دار و کاربردهای شهری خودمختار هموار خواهد کرد. اپل سازنده آیفون و برنامه تحقیق و نوآوری Horizon 2020 اتحادیه اروپا بودجه این پروژه تحقیقاتی را تأمین کردند.
 

نظرات 0

wave

ارسال نظر

wave
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. ورود | ثبت نام

در آرتیجنس دنبال چی میگردی؟