رقابت ربات ها با انسان ها در دوی ماراتن

...

در یکی از عجیب‌ترین ماراتن‌های دنیا، ۲۱ ربات انسان‌نما با ۱۲ هزار دونده واقعی در یک رقابت نیمه‌ماراتن شرکت کردند. این مسابقه که برای اولین بار به‌صورت رسمی میان انسان و ربات برگزار شد، صحنه‌هایی دیدنی و جذاب رقم زد. ربات‌ها، که ساخت شرکت‌های هوش مصنوعی و رباتیک مختلف چینی مانند DroidVP و Noetix Robotics بودند، باید مسافتی ۱۳ مایلی را طی می‌کردند. آن‌ها در ابعاد و طراحی‌های گوناگونی شرکت داشتند؛ از ربات‌هایی با قد ۱.۸ متر تا نمونه‌هایی کوچک‌تر با شباهت به نوجوانان و قد حدود ۱.۲ متر. قوانین مسابقه تأکید داشتند که ربات‌ها باید شباهت زیادی به انسان داشته باشند؛ بنابراین استفاده از چرخ غیرمجاز اعلام شده بود. برخی از این ربات‌ها کفش‌های ورزشی پوشیده و حتی دستکش بوکس به دست داشتند. یکی از سازندگان ادعا کرد که رباتش ظاهر زنانه دارد و حتی می‌تواند چشمک بزند.

 

ماراتن بین انسان و ربات

 

ربات‌ها در حین مسابقه همراه انسان‌هایی بودند که در برخی مواقع مجبور به کمک فیزیکی به آن‌ها شدند. در نهایت، رباتی به نام Tiangong Ultra، ساخته مرکز نوآوری رباتیک انسان‌نمای پکن، موفق شد مسابقه را در ۲ ساعت و ۴۰ دقیقه به پایان برساند و سریع‌ترین ربات رقابت شود. این در حالی است که برنده انسانی مسابقه، مسیر را تنها در ۱ ساعت و ۲ دقیقه طی کرد. همه ربات‌ها موفق به پایان مسابقه نشدند. یکی از آن‌ها در همان ابتدای مسابقه زمین خورد و بعد از چند دقیقه استراحت، دوباره به راه افتاد. ربات دیگری پس از طی مسافتی کوتاه با نرده برخورد کرد و اپراتور انسانی‌اش نیز به زمین افتاد. رئیس مرکز رباتیک پکن، تانگ جیان، اعلام کرد که عملکرد چشمگیر Tiangong Ultra به دلیل پاهای بلند و الگوریتم پیشرفته آن بوده است. این الگوریتم به ربات امکان می‌داد تا حرکات انسان را در دویدن تقلید کند و تنها با سه بار تعویض باتری، مسیر را کامل طی کند. تانگ جیان همچنین مدعی شد که هیچ شرکت غربی تاکنون نتوانسته عملکردی مشابه داشته باشد.

 

ماراتن بین انسان و ربات

 

هرچند ربات‌های انسان‌نما در سال گذشته در برخی ماراتن‌ها در چین حضور داشتند، اما این نخستین باری بود که آن‌ها به‌طور رسمی در کنار انسان‌ها رقابت کردند. در همین حال، پروفسور علوم کامپیوتر، آلن فرن، اظهار داشت که این نمایش‌ها اگرچه جالب هستند، اما نشان‌دهنده هوش یا توانمندی‌های کاربردی هوش مصنوعی نیستند. او افزود: "چینی‌ها بیشتر بر نمایش‌های حرکتی مانند راه رفتن، دویدن و رقص تمرکز کرده‌اند، اما این‌ها نشانه‌ای از هوش یا کاربرد واقعی نیستند."

منبع خبر: thesun

نظرات 0

wave

ارسال نظر

wave
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. ورود | ثبت نام

در آرتیجنس دنبال چی میگردی؟